Nouvel Studio is an artistic workshop dedicated to experimentation and development in glass. While constantly collaborating with elite designers and craftsmen, they alternate between manual techniques and automatic production processes to overpass the incredible limits of the material.
For the latest edition of Zona Maco, Nouvel Studio presented two artists: Ignacio Cadena with his crystal organisms inspired by the microscopic structures of the plants that comprise the aromatic botanicals catalog of the Americas; and Jan Hendrix with his well known ornamental cylinders inspired by botanical landscapes.
After discussing the importance that the pieces should have during the exhibition and simultaneously following the space limitations at the show, Pentágono Estudio decided to design a neat museographic showcase playing with transparency, light and reflections. The installation simulated a greater scale through an infinity back mirror plus it offered storage space hidden inside the display cabinets. The project under the name “Orgánica Perpetua” also involved designing the print materials and a video production to present both art works. 

Exhibition & Visual Design: Pentágono Estudio
Construction: Manuel Serranía / Pentágono Estudio
Location: Centro Banamex. Mexico City
Photography: Kika Estudio / Rodrigo Chapa
Video Production: Adrenorama 

 
 
 

 
 
Prints
Orgánica Perpetua por Pentágono Estudio
 
Nouvel Studio es un taller artístico dedicado a la experimentación y desarrollo a través del vidrio. Al colaborar constantemente con grandes diseñadores y artesanos, logran alternar entre técnicas manuales y procesos de producción automáticos para rebasar los límites del material.
 
En la última edición de Zona Maco, Nouvel Studio presentó piezas de dos artistas: Ignacio Cadena con sus organismos de cristal inspirados en las estructuras microscópicas de plantas que conforman el catálogo de botánica aromática del continente americano y Jan Hendrix con sus ya conocidos cilindros ornamentales inspirados en el paisajismo botánico.
 
Después de discutir la importancia que las piezas debían tener durante la exposición y de igual manera respondiendo a las limitaciones del espacio en la feria, Pentágono Estudio decidió diseñar un escaparate museográfico sencillo jugando con la transparencia, la luz y los reflejos. La instalación simula un área de mayor escala al utilizar un espejo que da un efecto de infinitud y además ofrece espacio de almacenamiento oculto dentro de las consolas.
 
Thanks / Gracias
 
 
Back to Top